20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa 3 ks
červená paprika 1 ks
cuketa 1/2 ks
čerstvý fenykl 1/2 ks
rajčata 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a cuketu na malé kostičky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno, čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí prsa nebo krůtí řízky nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme dozlatova na cibulce. Přidáme nejdřív papriku, až mírně změkne, přidáme ostatní zeleninu - cuketu, rajčata a fenykl. Osolíme, opepříme, podlijeme půl šálkem vody a podusíme doměkka. Necháme vydusit vodu, přidáme prolisovaný česnek, okořeníme chilli podle chuti, ostrým kečupem, sojovou omáčkou a špetkou zázvoru.
Podáváme s rýží nebo jako pikantní směs na topinky, které ještě posypeme strouhaným sýrem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí saltimbocca

Postup: Telecí maso nakrájíme na půlcentimetrové plátky a zlehka - hladkou stranou... zobrazit recept

RECEPTY

Houby se zelím

Postup: Na trošce olivového oleje orestujeme na proužky nakrájenou šalotku, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková polévka

Postup: Svazek ředkviček očistíme, necháme i pár pěkných listů. Ředkvičky nakrájíme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...